- See more at: http://blogtimenow.com/blogging/automatically-redirect-blogger-blog-another-blog-website/#sthash.6BKA8IaF.dpuf A Thousand Dandelions: DIY alphabet stamp set

12.29.2012

DIY alphabet stamp set


Vandaag ben ik bezig geweest met het maken van deze stempelset: een alfabetstempelset! Ik zag heel vaak van die mooie, luxe, maar stiekem toch ook wel dure stempelsets langskomen op blogs en webshops. Het begon te kriebelen: ik wil er ook zo een! Maar als arme student ben ik niet zo rijk, dus besloot ik eerst een zelfmaakpoging te doen voordat ik er een ging kopen. 
En ik ben de slechtste niet: dus speciaal voor jullie heb ik er een DIY van gemaakt! Benieuwd hoe ik de stempelset heb gemaakt? Lees dan verder!
BENODIGDHEDEN:
- gum
- uitgeprinte letters
- potlood
- gutssetje en/of stanleymesje


Stap 1. Als eerst print je het alfabet uit op papier. Let op je een juiste lettergrootte neemt! Neem niet al te klein, anders wordt het later een lastig prutswerkje. Maar te groot is ook niet goed: de letters moeten wel op je gum(men) passen!
Mijn gum kwam bij de action vandaan, waar ik hem voor 0.29 cent kocht. Ik heb lettertype Cambria gebruikt in lettergrootte 22. Dat paste precies en was later makelijk uit te gutsen!

Stap 2. Eerst teken je met potlood nog even de letters op het papier over. Daarna leg je het papier (met de kant waar de letters op gedrukt zijn) op de gum. Op de achterkant (waar de letters dus NIET op gedrukt zijn) kras je met potlood op het papier. Hierdoor worden de letters in spiegelbeeld op de gum afgedrukt.

Stap 3. Het is handig om vervolgens op de gum zelf de letters nog iets duidelijker over te trekken. De afdruk vanaf het papier is namelijk erg licht!

Stap 4. Tijd om de letters uit te gutsen! Het zou in principe ook met een stanleymesje kunnen. Maar het is handiger om gebruik te maken van een gutssetje, aangezien je hier veel preciezer mee kan werken en de letters nogal klein zijn.

Stap 5. Met behulp van het stanleymesje kan je nu alle letters van elkaar scheiden! Ik raad aan dit op het laatst te doen. Als je gelijk alle letters los haalt van elkaar en dan gaat gutsen wordt het gutsen erg lastig!  Vervolgens is het tijd om te stempelen!

Stap 6. Om het helemaal af te maken stop je de stempeltjes in een leuk doosje. Zelf heb ik alle stempeltjes in een oud blikje van fisherman's friends gedaan. Een handig bewaardoosje en het ziet er ook nog eens tof uit! Maar je kan ze natuurlijk ook in een luciferdoosje of een ander handig doosje stoppen.

Ik hoop dat jullie het een beetje een leuke DIY vinden. Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Liefs, Maaike

10 opmerkingen:

 1. Erg leuke DIY!

  x http://beautysparklesss.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat knap! Goed gelukt zeg. Ik heb die mooie (en idd wel dure) stempeldoos gelukkig vorig jaar met Kerst gekregen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt super gedaan, ik heb jammergenoeg het geduld er niet voor.
  Maar heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er superleuk uit! Echt leuk voor op kaartjes:) xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuke DIY zeg!

  xoxo The Daily Fashion Drug

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gelukt! Lijkt me nog best lastig..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuk idee zeg! Ik vind die alfabetstempelsets ook veel te duur, dit is een hele handige én goedkope oplossing. Lijkt me inderdaad wel veel werk, maar als je toch een keertje niks te doen hebt: heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje, mooi gemaakt zeg.
  Mag ik je wat vragen, gaat over heel iets anders hoor. Maar ik ben niet tevreden met mijn blog lay out en ik ben heel benieuwd hoe jij aan de linkerkant die tabbladen hebt gekregen (vooral de vorm lukt mij maar niet) Heb jij tips?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...