- See more at: http://blogtimenow.com/blogging/automatically-redirect-blogger-blog-another-blog-website/#sthash.6BKA8IaF.dpuf A Thousand Dandelions: Food: Risotto

7.25.2013

Food: Risotto

 Gister ging ik samen met een vriendinnetje koken. Vinden jullie het ook altijd zo lastig om te kiezen wat je gaat eten? Criterium van vriendin: als het maar geen pasta of noodles is. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op risotto. Geen pasta en geen noodles :) En het is ook nog super makkelijk te maken: gewoon een beetje hutsen klutsen.Wat zit er in:
 • 1 bleekselderij
 • 3 sjalotjes
 • Gerookte zalm
 • Risotto rijst
 • Roomkaas
 • Bouillon

Hoe maak je het:
Snij de bleekselderij en de sjalotjes. Bak de sjalotjes met wat olie in een wokpan. Voeg vervolgens de risotto rijst toe aan de uitjes en laat ze even meebakken. Maak ondertussen het bouillon klaar (zo'n 1 liter). Voeg vervolgens de gesneden bleekselderij toe aan de rijst. Voeg daarna steeds een beetje bouillon aan de rijst toe totdat het bouillon is opgenomen door de rijst. Neem zo af en toe een hapje om te proberen of de rijst al lekker is :) Voeg op het laatst als de rijst bijtgaar is de gerookte zalm toe en de roomkaas (zo'n 100 gram).

Oftewel: gewoon een beetje hutsen klutsen.

Ons heeft het heel erg gesmaakt en het is echt een aanrader om een keer te maken!


1 opmerking:

 1. Hmmm, ziet er echt heerlijk uit!
  Als ik eens geen inspiratie is zal ik zeker hier aan denken (:

  Liefs, Liese

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...