- See more at: http://blogtimenow.com/blogging/automatically-redirect-blogger-blog-another-blog-website/#sthash.6BKA8IaF.dpuf A Thousand Dandelions: Reisboekje

10.06.2013

Reisboekje

Over 20 jaar zit ik op de bank, met een kop thee of koffie en lees ik dit boekje en zwijmel ik terug naar dit geweldige reisje.

Soms ben ik nogal vergeetachtig. Nee, het is natuurlijk ook weer niet zo dat ik dan helemaal vergeten ben dat ik naar Parijs ben geweest, maar soms kan ik de precieze details niet zo goed terughalen. Ik zie het al helemaal voor me. Over een paar jaar vraag ik aan Dennis :'Dennis, waren we nou in 2012 of 2013 naar Parijs gegaan?' of 'Dennis, zijn we nou wel of niet het Louvre in geweest?' of 'Dennis, wat hebben we nou eigenlijk gedaan toen we in Versaille waren, alleen maar rond gelopen in de tuinen?'. En ik weet ook al wat Dennis gaat zeggen: 'Weet ik niet meer.'

En ik weet ook hoe ik dan weer ga reageren. Pissig. Dat hij het niet meer weet. En ik weet dat dat een beetje oneerlijk is omdat ik het zelf ook niet meer weet, maar stiekem ben ik ook gewoon heel oneerlijk en onaardig. 

Maar om dit soort taferelen te voorkomen heb ik maar een reisboekje gemaakt. Waar ik alle details in heb geschreven (oke, behalve van de derde dag, dat moet ik nog doen). 

En als ik dan over 20 jaar op de bank zit, met een kop thee of koffie, en dit boekje lees en terug zwijmel naar dit geweldige reisje vraag ik aan Dennis: 'Weet je nog dat we in Versaille in een roeibootje gingen roeien?' En dan zegt Dennis: 'Ja dat weet ik nog en het was super leuk'.

9 opmerkingen:

 1. Haha, ik kan me dat heel goed voorstellen, je kunt nu eenmaal niet alles onthouden. Ik zet op de achterkant van foto's vaak de datum, want anders vervagen die jaartallen toch vrij snel in de hersenpan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, herkenbaar hoor. Ik kan me er heel erg aan ergeren als iemand anders iets niet meer weet, terwijl ik het dan zelf ook niet meer weet. Handig opgelost :) Heel leuk, ik houd zelf ook zo'n boekje bij met leuke dingen en kaartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat superleuk zeg zo'n boekje! Inderdaad heel handig om over een aantal jaren nog herinneringen op te halen. Ik heb zelf denk ik wel een stuk of 10 dagboeken, ik vind het heerlijk om daar in terug te lezen, in het bijzonder over alle leuke reisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wonderful post...I like your blog.^^
  Maybe follow each other on bloglovin?
  Let me know follow you then back.
  Lovely greets Nessa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit vind ik echt genieten x10. Ik ben dol op reisboekjes. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh superleuk gedaan! Wat heerlijk dat jullie naar Parijs zijn gegaan. Ik wil ook graag alles onthouden, dus we hebben samen een boekje waar we foto's inplakken en grappige uitspraken e.d. in verzamelen. Hier komt ons Parijs-tripje (bijna bijna jeej) ook in te staan. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...