- See more at: http://blogtimenow.com/blogging/automatically-redirect-blogger-blog-another-blog-website/#sthash.6BKA8IaF.dpuf A Thousand Dandelions: Luikjes naar ergens anders.

9.08.2013

Luikjes naar ergens anders.
Van de zomer, toen het nog heet en het gras geel in plaats van groen was, kwam ik deze oude foto's van mijn moeder tegen. Ze zaten in een doos, verstopt boven op de kast. Ik heb ze maar eens uitgezocht, ik kon er zulke leuke luikjes naar ergens anders mee maken. Naar tijden met gele rubber bootjes, schommelstoelen en jaren 70 jurkjes. 

Er is iets met oude foto's wat me aantrekt. Misschien is het wel het kijkje in andermans leven, hoe het toen was. Of eigenlijk: het verzinnen van hoe het toen was, of misschien nog eerder een vleugje van hoe het toen was. Langzaam de foto's door je vingers laten glijden. Ondertussen verhalen verzinnen wat er op dat moment gebeurde, wat er gezegd werd. 

Gewoon luikjes naar ergens anders bouwen.

7 opmerkingen:

 1. Wat een gave foto's! Ik vind ze echt mooi, leuk ook dat er drie foto's op één foto staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe foto's!
  Liefs!
  http://anneauty.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ah ik herken het gevoel hoe je het omschrijft wanneer je naar oude foto's kijkt. Oude fotos terug kijken vind ik altijd fijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw het zijn hele mooie foto's! en ik heb dat ook echt met oude foto's. Ik had een keer een oude camera van mijn oma gekregen met daarin nog een rolletje, toen ik hem liet ontwikkelen kwamen er allemaal oude foto's uit! Echt een mooie post dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's! Ik houd ook erg van oude foto's. Jammer genoeg dat wij er niet zo veel hebben. Ik vind het wel heel leuk om zelf analoge foto's te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh ja, ik houd ook zo van die oude foto's! Ik heb er een paar op m'n muur hangen en kan er echt eeuwen naar kijken en een verhaal erachter verzinnen. Die foto's van je moeder zijn echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmmm, heerlijk beschreven! Ik houd ook van oude foto's. Bij die van mezelf word ik soms alleen een beetje sentimenteel. ;) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...